Voittajat

SKIPPER

Bassoradion, Nebulan ja Kuubin yhdessä perustettu Startup Garage on saanut ensimmäisen voittajan helsinkiläisestä Skipperistä, ”veneiden ja veneilijöiden kohtauspaikasta”.

”Veneen omistaminen on ehkä enemmän tunne- kuin järkilaji: Veneen huoltaminen on kallista ja aikaavievää ja vene seisoo suuren osan kesästä laiturissa odottamassa tositoimia. Veneen omistajille Skipperi tarjoaa mahdollisuuden laittaa nuo laiturissa seisovat veneet tuottamaan silloin kun itse ei pääse vesille. Samalla vene pysyy paremmassa kunnossa ja omistaja saattaa saada vaikka uusia veneilytuttavuuksia. Suomessa on paljon innokkaita ja osaavia veneilijöiltä joilta puuttuu vain vene. Tälle porukalle Skipperi tarjoaa mahdollisuuden päästä vesille: purjehtimaan Turun saaristoon, kalastamaan Inarinjärvelle, souturetkelle Pihlajasaareen tai moottoriveneellä viikonlopun viettoon. ” Skipperin Startup Garage -hakemuksessa avataan yrityksen ideaa.

Startup Garagen voittajana Skipperi saa kattavan palkintopaketin, johon kuuluvat Nebulan ja Kuubin tuki ja palvelut, Bassoradion mainospaketti ja mediahuomio, sekä mentorien tuki eli Advisory Board, joka sisältää vinkit markkinointiin, sijoittamiseen sekä konseptin ja liiketoiminnan kehittämiseen. Hikisen Iltapäivän Tuke ja Jusa tutustuivat yrityksen toimintaan ja tapasivat onnellisen Skipperin Anna-Leena Raijn Bassoradion toimistolla. Miten idea on otettu vastaan ja mistä kaikki alkoi, kuuntele koko haastattelu alta:

Lue myös Länsiväylän haastattelu  

TUTUSTU SKIPPERIIN


SHOULDERS OF GIANTS

Bassoradion, Nebulan ja Kuubin yhdessä perustettu Startup Garage on saanut toisen voittajan web- ja mobiilipohjaisesta tekoälysovellus Shoulders of Giantsista.

”Visiomme, the Giant’s View, tekee korkeakouluinstituutioille mahdolliseksi satojen opiskelijoiden asiainhoidon kuormittamatta opetushenkilökuntaa liikaa. Ensimmäinen tekoälypohjainen sovelluksemme SoG Co-Teacher tähtääkin siten vähentämään pudokkaiden määrää ja keventämään opettajien työtaakkaa. SoG mahdollistaa sekä opiskelijoiden asianhoidon että henkilökohtaisen tutoroinnin samanaikaisesti; Virtual Co-Teacher opastaa alati suurenevaa opiskelijajoukkoa oppimistavoitteissaan kun taas SoG:n Circular Model -käyttöliittymä tarjoaa niin oppilaille kuin opettajillekin “oppimisen isoa kuvaa”. Co-Teacher toimii näiden ryhmien välimiehenä.

Sovelluksiemme tavoitteena on vapauttaa sekä koulujen että opetushenkilökunnan resursseja puuttumalla 2000-luvun keskeisimpiin taloudellisiin ja pedagogisiin ongelmakohtiin.”

Startup Garagen voittajana Shoulders of Giants kattavan palkintopaketin, johon kuuluuvat Nebulan ja Kuubin tuki ja palvelut, Bassoradion mainospaketti ja mediahuomio, sekä mentorien tuki eli Advisory Board, joka sisältää vinkit markkinointiin, sijoittamiseen sekä konseptin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Hikisen Iltapäivän Tuke ja Jusa tutustuivat yrityksen toimintaan ja tapasivat Shoulder of Giantsin toimitusjohtaja Elja Suhosen Bassoradion toimistolla ja hän avasi yrityksen tulevaisuuden näkymiä.

Kuuntele koko haastattelu alta ja hae mukaan Startup Garageen:


CASA MAKU

Bassoradion, Nebulan ja Kuubin yhteisvoimin perustaman Startup Garagen kolmas voittaja on ruokatuotehautomo Casa Maku! Eettisiin kasvis- ja vegaaniruokiin keskittyvä Casa Maku etsii ruokatuotemarkkinoilta aukkoja, edelleen kehittää ruokatuotteita ja tarjoaa pientuottajille jakeluväyliä.

”Helpotamme uusien ruokainnovaatioiden pääsyä markkinoille työskentelemällä luovien kokkien kanssa, joiden tuotteet voivat vaihdella vegaanijuuston tuottajista maailman parhaan isoäidin kastikkeen tekijään. Työskentelemme heidän kanssaan aina ideoinnista tuotelanseeraukseen ja markkinointiin saakka. Näistä tulevat meidän lippulaivatuotteemme: Casa Maku-tuotteet alkuperäiset ja innovatiiivisemmat Casa Maku-tuotteet. Omien tuotteiden lisäksi myymme Casa Maku- erikoispientuottajien tuotteita varmistaaksemme, että asiakkaillamme on mahdollisimman hyvä valikoima mielenkiintoisia ruoka- ja herkkutuotteita.”

Kuuntele Casa Maku yrittäjien, Kaj ja Katri Langelin haastattelu kokonaisuudessaan täältä:

TUTUSTU CASA MAKUUN


COTIO

Startup Garagen uusin voittaja on Cotio – palvelu, joka palauttaa ihmisille lentokentän turvatarkastuksessa heiltä takavarikoituja tavaroita.

Liikeidean taustalla vaikuttavat perustajan omat kokemukset: Cotion toimitusjohtaja Kimmo Collander halusi saada vaimoltaan lahjaksi saadun linkkuveitsen takaisin. Palvelu toimii yksinkertaisesti: takavarikointitilanteessa asiakkaalle tarjotaan tavarasta vastakappaleeksi kuittia ja häntä kehtotetaan menemään osoitteeseen cotio.fi. Nettisivulla asiakas syöttää kuitissa olevan koodin sille varattuun kenttään, ja voi sitä kautta tilata tavaran saapumaan suoraan kotiinsa.

Kuuntele, mitä muuta Starup Garageen mukaan valittu yrittäjä kertoo yrityksestään, sekä sen kohtaamista haasteista:

TUTUSTU COTIOON